KULTURLEGO-program

A KULTURLEGO program célja, hogy havonta egy alkalommal egy tématerület jeles képviselőjének meghívásával, előadás keretein belül népszerűsítsék a szakterületükhöz tartozó, és könyvtárunkban megtalálható könyveket, amely alapján a résztvevők „felépíthetik” ismereteiket az adott témában. A programban részt vevők ezt követően további klubfoglalkozásokon találkozhatnak egymással, kicserélve így szerzett ismereteiket.

Az előadások tematikáját megtalálod a szórólapokon, és a facebook-on!

**********************************************************************

Álláskeresés régen és ma  / május /

KULTURLEGO programunk második alkalommal került megrendezésre, a téma ezúttal a munkaügy volt. Előadónk történész végzettségű HR tanácsadó volt, egy 1200 fős vállalat HR-referense. Teodóra előadásában vázolta azokat a történelmi fordulópontokat, amikor Magyarországon erős munkaerő-kereslet volt, és azokat a szakaszokat is, amikor recesszió, visszaesés volt a jellemző, ami munkanélküliséget eredményezett.

Az előadás második szakaszában olyan kulisszatitkokhoz férhettünk hozzá, amelyekről egy egyszeri álláskereső nem is gondolná, mennyire fontos tudni a sikeres állásinterjúhoz. A HR-s is csak ember; sokszor alig fél perce van egy-egy önéletrajz áttekintésére, így egyáltalán nem mindegy, milyen munkát adunk ki a kezünkből formailag sem. Egy-egy állásra többtucatnyian, sokszor több százan is jelentkeznek mostanában, ne azzal rontsuk el az esélyeinket, hogy igénytelen az önéletrajzunk. Megtanulhattuk azt is, hogy miként kell helyesen viselkedni az állásinterjún, hogyan öltözzünk fel, és mit tegyünk akkor, ha megkérdezik bérigényünket. A résztvevők gazdag tapasztalatokkal távozhattak, így családtagjaik, barátaik felé is továbbíthatják a megszerzett ismereteket. A kiajánlott könyvek mindegyike a kommunikációt, viselkedéskultúrát mutatta be, végig a résztvevők rendelkezésére állt.

********************************************************************

Életmentés gyakorlata  / június /

A Kulturlego program legutóbbi előadása – talán így a nyár közepén az életmentés témakörének aktualitása miatt is – jelentős számú érdeklődőt vonzott könyvtárunkba.


A résztvevők gyakorlati és elméleti tapasztalatokat szerezhettek az életmentés lépéseiről, típusairól, elsajátíthatták az alapszintű újraélesztés gyakorlatát és a sérülések szakszerű ellátását.

Életet menteni a legmagasztosabb emberi tevékenység. Ősi, ösztönös késztetésünk a bajba jutott embertársunkon segíteni, fájdalmát, szenvedését enyhíteni, életét megóvni. Mindnyájunkkal előfordulhat, hogy hirtelen rosszullét, összeesés vagy baleset kapcsán segítséget kell nyújtanunk. Ilyen esetekben az alapszintű újraélesztés lépéseit kell követnünk, ha ismerjük azokat. Bodnár Attila hétfői előadásán résztvevő érdeklődők számára mindez egyértelművé vált, és hasznos gyakorlati tudásra is szert tehettek.

Előadássorozatunk júliusi alkalmával Dr. Czeglédy László háziorvos fogja beavatni hallgatóságát, a mindennapi orvostudomány rejtelmeibe.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!!!!!

*******************************************************

Ezúton is köszönjük minden előadónak és az érdeklődő könyvtárlátogatóknak a program keretében tartott előadásokon való aktív részvételt – nagyon hasznos, tartalmas hónapok állnak mögöttünk!