Da Vinci-kód kampány

Ha gyerek vagy: Izgalmas kalandra vágysz? Azt hiszed, hogy itt a faluban ezt nem kaphatod meg? A virtuális világ helyett próbáld ki magad, teszteld tudásod, és keresd a faluban elrejtett ládikákat, amelyek újabb és újabb üzeneteket tartalmaznak!

Szülőknek: A projektelem a felső tagozatosok helyi, helytörténeti és műveltségi ismereteit kívánja fejleszteni, játékos formában. A település területén a geocathing c. játék mintájára néhány ládikó kerül elhelyezésre, mindegyik valamilyen olyan helyszínen, amely a település történetéhez köthető. A diákok csapatokban vesznek részt a kampányban. Feladatuk az alapos helytörténeten és a könyvtárhasználaton alapuló kutatás, amelynek során rátalálhatnak az egyes ládákra. A ládákban egy-egy rejtélyes kérdés lesz elhelyezve, amelyre a választ a könyvtárban lehet megtalálni. Így az újabb könyvek elolvasásával nyílik lehetőség arra, hogy a következő kérdést megkapják és a következő ládát meg tudják keresni. A vetélkedő több hónapon keresztül tart. A legjobban teljesítők ajándékot kapnak.

A játékban való részvétel feltétele a regisztráció volt,  a program februárban indult.

Április lévén már javában zajlik projektünk talán legzajosabb sikert megélő geocathing játéka, a Da Vinci -kód kampány.

Eső állomásunk református templom kertje és maga a templom volt. Majd a könyvtárban folytatódott a láda-keresés és a műveltségi vetélkedő. A diákok-csapatokban, tökéletesen teljesítették a kiírt feladatot: az alapos helytörténeten és a könyvtárhasználaton alapuló kutatást, amelynek során rátalálhatnak az egyes ládákra.

A kampány következő állomásainak színhelyei a Községi könyvtár, a Ref. templom / székely kapunál/, a Kossuth Tér, valamint Sajókeresztúr legidősebb háza, az 1700-as években épült épület udvara volt. Sajnos az épület állaga miatt csak az udvart tudtuk birtokba venni! A diákok okosak – ügyesek, a feladatok izgalmasak, az idő pedig szuper volt!
Vigyázat – folytatjuk A vetélkedő májusban zárul – várunk minden érdeklődőt!
A Da Vinci Kód kampányunk lezárult – minden láda megfejtésre került!
Köszönjük szépen az aktív, lendületet adó közreműködést mind résztvevőknek, mind a támogatóinknak!
A fotók feltöltése folyamatosan zajlik a Facebookon és a galériában.